Balzamični kis DEFRUTUM 12 let

Zaradi organoleptičnih lastnosti se uvršča med vrhunske gastronomske izdelke ob bok kaviarju, tartufom, gosji jetrni pašteti ipd.

Vinar:Vinska klet Istenič
Šifra:24
25,00 €
Proizvodnja tradicionalnega balzamičnega kisa DEFRUTUM, ki se pridobiva iz kuhanega grozdnega mošta sorte rumeni plavec na Bizeljskem, poteka v sodčkih iz različnega lesa in velikosti, ki omogočajo sprva alkoholno, pozneje pa ocetno fermentacijo. Sledi dolgo obdobje zorenja, ki spodbuja naravne procese staranja.

Z leti tradicionalni balzamični kis pridobi temnorjavo barvo ter poln in izrazit okus. V njem se zgodijo tisti procesi, ki mu sčasoma podelijo sladkokislo, ubrano in prepričljivo mešanico okusov. Obdobje zorenja traja nekaj deset let. Le najbolj potrpežljivi, lahko v celoti okušajo vse njegove organoleptične lastnosti.

Tradicionalni balzamični kis, ki so ga včasih uporabljali zaradi njegovih zdravilnih lastnosti, se je s časom uveljavil v gastronomiji. Zaradi organoleptičnih lastnosti se uvršča med vrhunske gastronomske izdelke ob bok kaviarju, tartufom, gosji jetrni pašteti ipd., po drugi strani pa ostaja njegova največja značilnost ravno skromnost, balzamični kis nikoli ne zanika svojih kmečkih korenin.

Leto pridelave: Tradicionalna metoda 12 let
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×