Podelitev priznanj vinogradnikom

Letošnje leto se je začelo z lepo okroglo številko in s tem napovedovalo, da bo nekaj posebnega, vendar nihče ni pričakoval takih dogodkov, kot nam jih narekuje pandemija korona virusa. Ta kroji tudi aktivnosti Društva vinogradnikov Bizeljsko, ki mu je vendarle uspelo izpeljati nekaj načrtovanih dogodkov.

V skladu s predpisi in priporočili NIJZ-ja so izpeljali ocenjevanje vin, sodelovali na izboru županovega vina ter minulo soboto podelili priznanja vinogradnikom za ocenjena vina. Le teh je bilo letos manj kot običajno, so pa bila vsa odlične kakovosti, saj so le pri redkih zaznali napake, kot je v nagovoru zbranim povedal predsednik ocenjevalne komisije Janez Šekoranja.

Pod kostanji na dvorišču gostilne Šekoranja so vinogradniki prejeli priznanja iz rok Vinske kraljice Bizeljskega 2020 Karin Dobravc Škof. Prvaki posameznih sort so ob diplomi prejeli tudi kozarce z napisom, ki pričajo o izvrstni kvaliteti določenega vina. Posebej veseli, da je naziv Županovo vino prejelo vino iz kleti Nujec. Njihov rumeni plavec je tudi letošnje kraljičino vino, saj ga je v ta namen izbrala tokratna vinska kraljica Karin.

Lea Babič
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×