Ekskurzija Društva vinogradnikov 2021

Po letu dni premora smo se na letošnji dan državnosti članice in člani društva vinogradnikov Bizeljsko odpravili na tradicionalno ekskurzijo.

Tokrat nas je pot najprej vodila v Slovenske Konjice na posestvo Zlati grič, kjer smo po predstavitvi posestva in ogledu kleti, poskusili nekaj njihovih vin. Za spomin smo naredili še skupinsko fotografijo in se odpeljali proti Mariboru, kjer smo med vožnjo s splavom po Dravi, spoznavali zgodovino mesta ter flosarske običaje, vključno s flosarskim krstom. Na Lentu nas je pričakal skrbnik najstarejše trte na svetu gospod Stane Kocutar, ki nam je predstavil zgodovino svoje varovanke. Zatem smo se odpeljali na posestvo Fakultete za kmetijstvo Meranovo, kjer smo izvedeli marsikaj zanimivega o posestvu in njegovi zgodovini ter poskusili njihova vina. Sledilo je kosilo in na poti proti domu še degustacija na Bučah v vinski kleti Mramor. Tudi na avtobusu se je pilo in pelo.

Po dolgem času smo imeli priložnost za sproščen dan v prijetni družbi, kar nam bo ostalo v lepem spominu. O vsem se lahko prepričate v foto galeriji.

Lea Babič
×

KOŠARICA

ŽELIM NA BLAGAJNO
NAZAJ K NAKUPOVANJU
×